Trinitatis Kantori

Kammerkoret Trinitatis Kantori er et selvstændigt koncertkor med fast tilknytning til Christian IV’s gamle barokkirke, Trinitatis Kirke. Kantoriet blev stiftet i 1993 af dirigenten Per Enevold på opfordring af kirkens organist Inge Bønnerup. Siden 2013 har Søren Christian Vestergaard stået i spidsen for koret.

Kantoriet afholder især koncerter i Trinitatis Kirke og i Rundetårns smukke bibliotekssal, men også andre steder i både ind- og udland. Flere koncerter er blevet sendt af Danmarks Radio, senest Monteverdis Mariavesper i november 2015. Koret har deltaget i korfestivaler i Tjekkiet, Italien og Letland og været på turnéer i Tyskland, England og Japan. 

Ud over et righoldigt à capella-repertoire og værker for kor og orgel har Kantoriet opført en række af Bachs kantater samt nogle af musikhistoriens fineste og største korværker: Bachs Juleora¬torium, h-mol Messe, Matthæuspassion og Johannespassion, Monteverdis Mariavesper, Brahms’ Ein deutsches Requiem og Mozarts, Faurés og Verdis Requier - altsammen i samarbejde med pro¬fes¬sionelle solister og musikere. 

Herudover har Kantoriet indspillet i alt 10 cd’er, spændende fra både  ny og gammel dansk kirkemusik og danske sange over kirkelig og verdslig musik af Brahms til Monteverdis Mariavesper og Bachs Juleoratorium.

Kantoriets nuværende dirigent og kunstneriske leder Søren Christian Vestergaard har været organist i Trinitatis Kirke siden 2007 og har været med til at udvide og udvikle kirkens musikalske aktiviteter, bl.a. med større vægt på kormusik ved kirkens højtider og kantategudstjenester. Også før han overtog dirigentposten, havde Søren Christian et omfattende musikalsk samarbejde med Trinitatis Kantori, og han har akkompagneret koret under adskillige koncerter, indspillet CD'er, og deltaget på korets turnéer.  

Søren Christian Vestergaard er uddannet i 1993 med Kirkemusikalsk Diplomeksamen på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg som elev af Sven Ingvart Mikkelsen og har studeret korledelse hos Søren K. Hansen.