Søren Christian Vestergaard

Organist og kantor Søren Christian Vestergaard

Søren Christian Vestergaard har været organist og kantor i Trinitatis Kirke siden 2007 og har været med til at udvide og udvikle kirkens mange musikalske aktiviteter, herunder de traditionsrige og velbesøgte Fredagskoncerter.

Søren Christian Vestergaard er uddannet i 1993 med Kirkemusikalsk Diplomeksamen på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg som elev af Sven Ingvart Mikkelsen (orgel) og Søren K. Hansen (korledelse). Studier i Wien, Hamborg og Paris. Debutkoncert efter studier hos prof. Hans Fagius (DKDM). Som organist har han spillet koncerter i Danmark og Europa og som akkompagnetør og continuospiller koncerter med forskellige kor og ensembler: bl.a. Ars Nova (Paul Hillier), Musica Ficta (Bo Holten), Vokalensemblet GAIA (Søren K. Hansen), Livgardens Musikkorps og DR Vokalensemblet (Fredrik Malmberg).

1993-2006: Organist i Jægersborg kirke.
2006-2007: 2. Organist i Københavns Domkirke.
Siden 1999 desuden orgellærer ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Han har igennem en længere årrække haft et musikalsk samarbejde med Trinitatis Kantori og har akkompagneret koret under adskillige koncerter, indspillet CD'er og deltaget i korets turneer. Den 1. april 2013 overtog Søren Christian Vestergaard den kunstneriske ledelse af Trinitatis Kantori efter Per Enevold.

Som korleder har Søren Christian Vestergaard desuden løst utallige indstuderingsopgaver med Ars Nova Copenhagen med såvel musik af ældre komponister som mange opgaver med uropførelser.

Korsyngemester for Det Kgl. Operakor maj-september 2012 i projekt med Det Kgl. Teaters sceniske opførelse af Händels Messias.

CD indspilninger fra Jægersborg Kirke 2001, Koncertsalen Vestjysk Musikkonservatorium 2006 og fra Trinitatis Kirke 2008, 2012 og 2014 sammen med Trinitatis Kantori.