Du er her: 
fredag02okt2020

DR Vokalensemblet: En anden verden

fredag02okt2020 kl. 19:30 - 21:30

DR Vokalensemblet
Marcus Creed, dirigent
Entré: 160 kr. inkl. gebyr. Klik her
(Evt. overskydende billetter sælges i døren)

DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed tager dig med ind i myternes og legendernes verden med en koncert, der både byder på græske guder, franske folkeviser, nordisk mytologi – og en rejse til Shakespeares magiske universer. Hvor holder vores virkelighed op – og hvor begynder den verden, som myter og legender udspiller sig i? I mange eventyrlige fortællinger er grænsen flydende mellem virkelighed, drøm, fantasi og overlevering.

I denne koncert med DR Vokalensemblet og chefdirigent Marcus Creed kommer vi helt ud til kanten af vores verden, som vi kender den. Her er både kæmper, paradisfugle og trolde – men også masser af fortællinger om helt grundlæggende temaer i menneskelivet, selvom hovedpersonerne er guder, helte eller fabeldyr.

I det virtuose værk Balders død af Bernard Hughes folder korsangerne den berømte nordiske myte ud om den unge gud Balder, som narres i døden af den ondskabsfulde Loke. Og i det prisvindende værk Til jordens kant af Maija Einfelde er det den græske ildgud Prometheus, der er centrum i et udtryksfuldt klangunivers.

Maurice Ravels folkevise-inspirerede Trois chansons er fulde af varulve, kentaurer og djævle, mens Kodalys Matra-billeder er ungarsk folklore for fuldt blus med landsbyliv, røverhistorier og masser af fest.

DR Vokalensemblet og Marcus Creed tager også publikum med til den gådefulde ø i Shakespeares skuespil Stormen og eventyrskoven i En skærsommernatsdrøm, hvor nogle af Shakespeares mest berømte linjer kommer fra: We are such stuff as dreams are made of – Vi er den slags stof, som drømme er lavet af.