Du er her: 
onsdag25mar2020

DR VokalEnsemblet: Passionskoncert

onsdag25mar2020 kl. 19:30 - 21:00

DR VokalEnsemblet
Dirigent: Marcus Creed
Entré: 150 kr. + gebyr. Billetter i døren eller her

Som optakt til påsken inviterer DR VokalEnsemblet og chefdirigent Marcus Creed til en stemningsfuld passionskoncert i Trinitatis Kirke. Oplev bl.a. tre af J.S. Bachs berømte motetter for kor sammen med perler fra den tidlige barok, drømmende klange af Bent Sørensen og Carl Nielsens kendte korværk Tre motetter.

J.S. Bachs seks motetter regnes blandt kormusikkens absolutte mesterværker. De er skrevet i sidste del af komponistens liv, og med deres udtryksfulde tonemalerier og mesterlige fletværk af op til otte forskellige korstemmer er de et stærkt udtryk for den protestantiske kirkes spiritualitet.

Denne aften kan du opleve tre af de berømte Bach-motetter sammen med passionsmusik af to af den danske reformationstids mest prominente komponister, Mogens Pedersøn og Thomas Schattenberg, som begge virkede i Christian IV’s København.

Fra vor egen tid byder DR VokalEnsemblet på inderlige og eftertænksomme korklange af komponisterne Bent Sørensen og Bo Holten, og aftenen byder også på en klassiker i det danske korrepertoire: Carl Nielsens Tre Motetter, som er inspireret af renæssancemesteren Palestrina.