Du er her: 
onsdag21aug2019

DR Vokalensemblet: Sommer og kærlighed

onsdag21aug2019 kl. 19:30 - 21:00

DR Vokalensemblet
Dirigent Carsten Seyer-Hansen
Entré: billetter her
DR VokalEnsemblet åbner sæsonen med en koncert, der står i kærlighedens og sommerens tegn. Oplev blomstrende engelsk senromantik af bl.a. Elgar og Delius sammen med stemningsfulde nordiske sange og værker, der forener sommerens skønhed med et strejf af vemod.

Kærlighed og kormusik er tæt forbundne. Gennem historien har utallige af kormusikkens store komponister kredset om kærligheden – i tæt samspil med de mange digte, fortællinger og dramaer der knytter sig til den.
DR VokalEnsemblet har viet hele sin nye koncertsæson til kærligheden – ikke bare i ordets traditionelle betydning, men i alle tænkelige former: fra religiøs tilbedelse over stormende forelskelse, romantisk kærlighed og erotisk besættelse til fædrelandskærlighed.
Denne aften kan du opleve den særlige kombination af sommer og kærlighed, som har inspireret mange digtere og komponister og går igen i et væld af folkeviser, myter og fortællinger.
I den nordiske del af koncerten kan du bl.a. opleve en håndfuld danske og svenske komponisters særlige tonesprog – fra lyriske sommersange over bevægende danske korværker til et af Shakespeares mest berømte kærlighedsdigte sat i musik af finske Juhani Komulainen.
To af Englands store, senromantiske komponister, Delius og Elgar, giver os et følsomt panorama over smukke engelske sommerlandskaber – og en påmindelse om en af naturens velsignelser i både England og Skandinavien: sommerregnen.

PROGRAM
Gunnar Eriksson: Kristallen den fina
Poul Ruders: Dronning Dagmars død
Trad. arr. Edward Higginbottom: The Sally gardens
Edward Elgar: The Shower
Frederik Delius: To be sung of summer's night on the water
Juhani Komulainen: Shall I compare thee to a summers day
Jørgen Jersild: 2. Venus & 3. Daphnis byder sin kiereste Galathé hen til sin bolig
Trad. arr. Jørgen Jersild: Kærlighedsrosen
Svend S. Schultz: Midsommersangen
Oluf Ring: Danmark, nu blunder den lyse nat