Du er her: 
fredag05feb2021

DR Vokalensemblet: Mod stjernerne

fredag05feb2021 kl. 19:30 - 21:30

DR Vokalensemblet
Graham Ross, dirigent
Entré: 160 kr. inkl. gebyr Klik her
(Evt. overskydende billetter sælges i døren)

DR Vokalensemblet vender blikket mod himmelrummet med kormusik, som rækker ud efter stjernerne og ind i uendeligheden. Den engelske dirigent Graham Ross står i spidsen for koncerten, som både rummer fugle, himmellegemer og flyvemaskiner i himmelstræbende musik fra renæssancen op til vores tid.

Gennem hele denne sæson kommer DR Vokalensemblet vidt omkring i koncertprogrammer, som emmer af fjerne himmelstrøg. Denne aften er det himlen selv, det handler om – med alt, hvad den rummer og betyder set med menneskeøjne.

I den engelske romantiker Charles Stanfords korklassiker The Blue Bird svæver en fugl højt over en spejlblank sø, mens György Ligetis berømte Lux aeterna, et af den moderne kormusiks mesterværker, tager os med lige ind i himlens særlige sfæriske lys.

Den engelske komponist Graham Treacher skildrer i sit værk And the Queen of the Stars den italienske astronom og fysiker Galileo, som gennem sit hjemmelavede teleskop studerede himmellegemerne – og endte med at blive straffet med husarrest for sine banebrydende ideer om solsystemet.

En anden berømt og himmelstræbende pioner var renæssancegeniet Leonardo da Vinci, som var besat tanken om at mennesket kunne indtage himmelrummet i en flyvende maskine. Han er hovedpersonen i et stemningsfuldt værk af den amerikanske komponist Eric Whitacre, som folder fortællingen om da Vinci ud i poetiske klangbilleder.

Aftenens sidste toner er uropførelsen af et helt nyt værk skrevet specielt til DR Vokalensemblet af den danske komponist Nicolai Worsaae.