KANTATENS HISTORIE OG MONTEVERDIS MARIA VESPER

Folkeuniversitetet og Trinitatis Kirke udbyder i efteråret foredrag om Claudio Monteverdis store Maria Vesper, som opføres den 24. november kl. 16.00 i Trinitatis Kirke.

CLAUDIO MONTEVERDIS MARIA VESPER

Tirsdag 12. november kl. 14.15-16.00

Ved forfatter og komponist, lektor em. fra KU, Nils Holger Petersen

Maria Vesper er fra 1610 – tre år før Monteverdi blev ansat som kapelmester i den berømte Markus Kirkei Venedig. Nils Holger Petersen vil fortælle om Monteverdi og om musikken og teologien i dette store kirkemusikalske værk, som indeholder korsatser fra 4- til 12-stemmighed, udtryksfulde solosatser, kontrasterende kor og instrumentgrupper, ofte i dobbeltkor.

Maria Vesper vil kunne høres i Trinitatis Kirke søndag den 24. november kl. 16.00. Opførelsen vil som i Markuskirken blandt andet finde sted fra kirkens pulpiturer, så musikkens dramatiske udtryk træder frem med stereofoniske effekter og surround sound. Korsatserne synges af Trinitatis Kantori. Desuden indgår forskellige strygerbesætninger, tromboner, zinker, blokfløjter og lut i opførelsen, samt ikke mindst Trinitatis Kirkes enestående, originale italienske barokorgel.

Pris: 157 kr. (Billet til koncerten med Maria Vesper skal købes særskilt)

*************************************************************************************

Tilmelding:
Tilmelding sker kun via Folkeuniversitetet og fra 17. juni.

Du kan tilmelde dig på tre måder:
1. Tilmeld dig på www.fukbh.dk, hvor du kan betale med Dankort, Visa, Masterkort og MobilePay. Du modtager en mail med ordrebekræftelse.
2. Henvend dig på sekretariatet (Læderstræde 34, 2.sal), der har åbent mandag-fredag kl. 10-16. Her kan du betale kontakt og med Dankort.
3. Ring på 35328710, så tilmelder vi dig via hjemmesiden.

Folkeuniversitetet sender et tilmeldingsbevis, så snart betaling er modtaget.

Alle holdoplysninger bliver løbende opdateret på Folkeuniversitetets hjemmeside. Tjek derfor altid dit hold på hjemmesiden, inden du melder dig til. Ændringer i forhold til det trykte katalog kan forekomme.
TILMELDING ÅBNER MANDAG DEN 17. JUNI KL. 10.00. Her direkte links:

Find hele Folkeuniversitetets program her